Biely čaj 100g CHINA PAI MU TAN
Jedinečná čínska špecialita. Pai Mu Tan znamená v preklade Biela pivonka. Milovníci čaju ho nepijú len pre jeho jemnú chuť, ale aj pre skutočnosť, že lístky sa nefermentujú. Nálev má veľmi jemnú farbu a chuť. Klasický biely čaj produkovaný v juhovýchodnej pobrežnej provincii Fuijan.
Hlavné účinky bieleho čaju
Biely čaj je pomerne vzácny najmä pre jeho regeneračné účinky. Chlpaté výhonky obsahujú polyfenoly, ktoré sú vynikajúcimi antioxidantami. Poskytujú účinnú ochranu proti voľným radikálom vznikajúcim v organizme a tým spomaľujú starnutie buniek.
Biely čaj sa vyrába z prvých čajových horných vetvičiek, ešte z nerozvinutých lístkov. Pochádza z prvého jarného zberu ešte pred obdobím dažďov. Jeho púčiky sa môžu trhať len pár týždňov na počiatku čajovej sezóny.
Príprava bieleho čaju
Biely čaj zalievame 70-80 stupňovou vodou, ktorá prešla varom. Na jednu 2,5 dcl šálku dáme 1 čajovú lyžičku sypaného čaju. Následne lúhujeme 2-3 minúty a po precedení podávame. Tento čaj je viac nálevový. Je ho možné zaliať aj 3-krát.
Recenzie
Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.